Mentorschap Roosendaal

Cliënten van Mentorschappen wonen overal in Nederland, dus onze mentors reizen ook regelmatig naar Roosendaal en omgeving. In Roosendaal kun je dus ook een aanvraag voor mentorschap doen. Wij staan klaar om te helpen bij financiële problemen of vragen en bieden steun bij het nemen van beslissingen of het krijgen van inzicht in financiën. Samen zoeken we naar de beste oplossing.

Mentorschap Roosendaal

Word direct geholpen

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen direct contact met je op om jouw aanvraag te behandelen. Hulpverlener? Download hier de formulieren

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Mentorschap in Roosendaal

Ben je op zoek naar een mentor in Roosendaal? Bekijk dan eens wat Mentorschappen te bieden heeft. Bij ons is het mogelijk om mentoring te krijgen en we werken zonder wachtlijst in de omgeving van Roosendaal, waardoor je snel terecht kunt. Dit doen we omdat we onze cliënten graag de aandacht geven die zo'n traject vereist. Wil je meer weten over wat mentoring inhoudt of een kennismaking? Vul dan het contactformulier op onze website in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wat is mentorschap?

Met mentorschap richten we ons op personen die kampen met verstandelijke beperkingen, dementie of andere psychische problemen die hen belemmeren bij het maken van bepaalde financiële beslissingen. Ook al kan de betrokkene vaak nog veel zelf doen met de hulp van familie, mentorschap kan een oplossing bieden als dit niet het geval is. Onze prioriteit ligt op het geven van persoonlijke aandacht aan de cliënt. Mentorschappen in de regio Roosendaal beschikt over bekwame mentoren die zich inspannen om een goede relatie op te bouwen met de cliënt en hen te ondersteunen waar nodig. Om dit te garanderen, houdt de mentor maandelijks contact met de cliënt in Roosendaal om te bespreken hoe de situatie er voor staat.

Hoe kun je mentorschap aanvragen in Roosendaal?

Een aanvraag voor mentorschap kan worden ingediend bij de rechtbank. In de aanvraag dient te worden aangegeven wie de mentor wordt, waarom mentorschap noodzakelijk is en welke bevoegdheden de mentor krijgt. Ook dient er een onderbouwing te worden gegeven van de kwalificaties van de mentor en hoe de mentor de betrokkene zal ondersteunen. Na ontvangst van de aanvraag zal de rechtbank een onderzoek uitvoeren naar de aanvraag en de situatie van de betrokkene. Dit kan onder andere bestaan uit een gesprek met de betrokkene en de mentor, en een bezoek aan de woonplaats van de betrokkene. Indien de rechtbank van mening is dat mentorschap noodzakelijk is voor de betrokkene, zal de rechtbank een beschikking afgeven waarin de mentor wordt benoemd en welke bevoegdheden de mentor krijgt. De mentor zal vervolgens de betrokkene ondersteunen bij het uitvoeren van de dagelijkse zaken, zoals het regelen van financiën, huishoudelijke zaken en het maken van afspraken met instanties. Het mentorschap kan op ieder moment worden beëindigd als de rechtbank van mening is dat het niet meer noodzakelijk is voor de betrokkene, of als de betrokkene of de mentor de mentoraanstelling wil beëindigen.

Wat heeft bewindvoering en mentorschap met elkaar te maken?

Bewindvoering en mentorschap zijn beide processen waarbij iemand met meer ervaring en kennis een ander helpt om hun doelen te bereiken. Echter, er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Bewindvoering is een juridisch proces waarbij een bewindvoerder wordt aangesteld om de financiële en/of persoonlijke zaken van een persoon te regelen die niet in staat is dit zelf te doen. De bewindvoerder neemt beslissingen voor de persoon en is verantwoordelijk voor hun welzijn. Mentorschap daarentegen is een relatie waarbij een ervaren persoon (de mentor) een ander (de mentee) helpt om hun persoonlijke en professionele doelen te bereiken. De mentor geeft advies, biedt ondersteuning en deelt hun ervaringen en kennis met de mentee. De mentee blijft echter zelf verantwoordelijk voor hun eigen beslissingen en groei. Dus, hoewel beide begeleidingsprocessen gericht zijn op het helpen van een ander, bewindvoering is wettelijk verplicht en gericht op het beschermen van de persoon, terwijl mentorschap vrijwillig is en gericht op het bevorderen van de groei en ontwikkeling van de mentee.

Over Mentorschappen

Onze jarenlange ervaring binnen de zorg stelt ons in staat om cliënten op de juiste manier te helpen. Onze expertise in de zorg helpt ons om mee te denken op cliëntenniveau en op hen afgestemde communicatie te gebruiken. Tijdens huisbezoeken kunnen we goed in gesprek gaan met de cliënt en hen begeleiden bij het vinden van oplossingen of andere hulp die nodig is. Ons uitgebreide netwerk stelt ons in staat om cliënten en begeleiders advies te geven en tips te geven. Er zijn in Nederland veel beperkingen en mogelijkheden als het gaat om het aanvragen van zorg of hulp. Dankzij onze kennis en connecties weten we precies waar we moeten zijn. Dit stelt ons in staat om indicaties op de juiste manier aan te vragen en u volledig te informeren. Hierdoor kunnen we u helpen bij het vinden van de juiste indicatie en geschikte zorg.

Vragen over mentorschap

Onze computer denkt momenteel nog even na over deze vragen. Geen zin om te wachten? Stel hier jouw vraag!

Wat cliënten over ons zeggen

No items found.
No items found.

Onze werklocatie

Wij werken vanaf verschillende locaties door het land, vanuit hier kunnen wij een bezoek aan huis verzorgen voor een kennismakingsgesprek.

Telefonisch spreekuur

Maandag
09:00 - 11:00
Dinsdag
09:00 - 11:00
Donderdag
09:00 - 11:00
Vrijdag
09:00 - 11:00