icon arrow

Nieuwe Wet zorg en dwang

January 2023
nieuwe wet zorgt dwang BPOZ

Sinds 1 januari 2020 is er een nieuwe wet tot stand gekomen. De Wet zorg en dwang. Deze wet is in plaats gekomen van de Wet BOPZ.


De Wet Zorg en Dwang onderscheidt zich van de andere wetten omdat hij beter aansluit bij de huidige maatschappelijke waarden die gericht zijn op het bevorderen van de autonomie van een cliënt door hem zo lang mogelijk in zijn eigen huis te laten wonen. Wij van Mentorschappen.nl stellen ons benaderbaar op en beoordelen wat onze cliënten zelf kunnen doen en waar ze misschien hulp bij nodig hebben. Ons hoofddoel is altijd om mensen in staat te stellen zelfredzaam te worden.


Bovendien benadrukt deze wet de betrokkenheid van de cliënt. Zo hebben individuen meer inspraak bij het vaststellen van onvrijwillige zorg. Hierin ligt de nadruk op het zoeken naar alternatieve behandelingen om de noodzaak van verplichte zorg te verminderen.


Voor meer informatie over deze wetswijziging verwijzen wij je graag door naar de informatiepagina van de KNMG.

Deel dit artikel

icon facebookicon linkedinicon twitter

Onze werklocatie

Wij werken vanaf verschillende locaties door het land, vanuit hier kunnen wij een bezoek aan huis verzorgen voor een kennismakingsgesprek.

Telefonisch spreekuur

Maandag
09:00 - 11:00
Dinsdag
09:00 - 11:00
Donderdag
09:00 - 11:00
Vrijdag
09:00 - 11:00
Bij Mentorschappen maken wij gebruik van cookies om de gebruikerservaring te optimaliseren.
Instellingen